پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس میانسالان مرکز بهداشت بویراحمد گفت: زنان حدود نیمی از جمعیت جهان راتشکیل میدهند،که نه تنها مسئول سلامت خود هستند بلکه عهده دار بیشترین مراقبت ها برای بهداشت خانواده هستند.

کارشناس میانسالان مرکز بهداشت بویراحمد گفت: زنان حدود نیمی از جمعیت جهان راتشکیل میدهند،که  نه تنها مسئول سلامت خود هستند بلکه عهده دار  بیشترین مراقبت ها برای بهداشت خانواده هستند.


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد، فاطمه بهمنی اظهار داشت: وضعیت سلامت زنان تاثیر بسزایی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه پیرامون آنها دارد، چنانچه این موضوع نادیده گرفته شود، سلامتی خانواده وجامعه نیز دچار آسیب خواهد شد.


وی ادامه داد: یکی از عوامل نگران کننده در سلامتی زنان،سرطان پستان میباشد؛  در سرطان پستان سلول های بدخیم در بافت پستان ایجاد می شود.


وی اذعان داشت: شایع ترین نوع  سرطان خانم ها در اکثر کشورهای دنیا  از جمله ایران سرطان پستان می باشد که شیوع آن در حال افزایش است.


کارشناس میانسالان در خصوص  علائم هشدار دهنده سرطان پستان  افزود: وجود یک توده  متورم، سفت درون، نزدیک پستان و یا در زیر بغل،  تغییر در شکل و اندازه پستان،  وجود چروک و گودی بر روی پوست پستان،  خروج هر نوع مایعی به غیر از شیر ازنوک پستان مخصوصا اگر این مایع خون آلود باشد، وجود فرو رفتگی هایی در پوست  پستان به گونه ای که این فرو رفتگی ها شبیه پوست پرتقال  می گردد و پوسته پوسته شدن، قرمزی، تورم بر روی سینه و نیپل می باشند.


 وی افزود: این علائم ممکن است در بعضی افراد به صورت طبیعی رخ دهد و تشخیص این نوع سرطان در خانم های باردار و شیرده که سینه هایی حساس و متورم دارند بسیار سخت است،که  با انجام آزمایش های بالینی و  تشخیص پزشک متخصص ممکن می شود.


وی در ادامه تصریح کرد: با مراجعه به موقع به خانه های بهداشت، پایگاه ها و مراکز بهداشتی درمانی می توان ضایعات پیش سرطانی را پیش از تبدیل شدن به سرطان، زودتر تشخیص داد.


وی اذعان داشت: بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، آموزش خودآزمایی  پستان، انجام مراقبت های معمول نظیر معاینات دوره ای  وانجام ماموگرافی در صورت نیازبه ویژه در افراد پرخطر است.


کارشناس میانسالان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، در خصوص مهم ترین شیوه زندگی سالم ، ابراز داشت: شناخت تراکم سینه‌ خود ، ورزش، بررسی سابقه‌ سرطان سینه خانواده، محدود کردن درمان های هورمونی، شیر دادن به نوزاد خود و مصرف مواد غذایی سالم و تشخیص به موقع سرطان پستان دانست.


بهمنی ادامه داد:  خودآزمایی سینه روشی است که فرد می تواند ماهیانه در یک روز مشخص  به معاینه و چک کردن سینه خود بپردازد و از نبودن بافت غیرعادی و مشکل دار مطمئن شود، که  در این تست هر گونه اختلاف در اندازه بین سینه ها یا تغییر ضخامت بررسی  می شود.


وی ابراز داشت: انجام  تست ماموگرافی در  سنین 30 ‌تا  40 ‌ سالگی هر 2 سال یکبار  و از 40 تا 50 سالگی سالانه توسط ماما در مراکز بهداشتی درمانی توصیه می شود.


وی در پایان تصریح کرد:  به خانم هایی که سابقه فامیلی سرطان پستان  دارند، توصیه می شود  از سن 25 سالگی  و با فواصل زمانی کوتاه تر ماموگرافی  انجام شود.7-1

انتهای پیام/